تعمیر موبایل

رشته تعمیر تلفن همراه ترکیبی از رشته های مخابرات، الکترونیک و کامیپوتر و مهارتهای خاص تعمیراتی است. با توجه به رشد روز افزون IT ،گسترش صعودی شبکه مخابرات سیار، فراگیر شدن استفاده از تلفن همراه و نیاز به نصب و استفاده از نرم افزارهای کاربردی و تولید هرچه بیشتر انواع مدل های گوشی با امکانات و لوازم جانبی خاص، نیاز به خدمات پس از فروش تلفن همراه روز به روز بیشتر می­گردد به نحوی که طبق آمار ارائه شده تا سال 1390 تعداد خطوط تلفن همراه به سه برابر افزایش خواهد یافت که خود نشان دهنده گسترش این حرفه در آینده است. 
در نهایت برای ورود به این حرفه جدید به یقین می­توان گفت گذراندن دوره های مهارتی استاندارد همانند دوره های مهارت سازمانی فنی حرفه ای و کاردانش اولین قدم است. حتی به دلیل سرعت بالای تغییرات تکنولوژیک در این رشته به روز بودن تعمیرکاران شرط بقای آنها در بازار کار می باشد.
همانطور که در شکل زیر پیداست، تعمیرات تلفن همراه به سه دسته بندی کلی تقسیم می­شود.

سخت افزار

هدف آموزش: آموزش تعمیرکار تلفن همراه جهت سرویس و نگهداری، طی دوره های عمومی و تخصصی.

بخش اول:  مبانی الکترونیک و قطعه شناسی

بخش اول شامل آشنایی عمومی با الکترونیک است که باعث می شود حتی کارآموزانی که هیچ آشنایی قبلی با این دروس فنی ندارند بتوانند از ابتدا با مبحث تعمیرات تلفن همراه آشنا شده و مستقل از رشته قبلی خود اقدام به فراگیری این حرفه نمایند.
- آشنایی با مفاهیم اولیه در الکترونیک
- مقاومت
- مدارهای سری و موازی
- جریان و ولتاژ متناوب
- خازن
- سلف و فیلتر
- نیمه هادی ها
- مبدل ها
- مدارهای منطقی 

بخش دوم: آشنایی با مخابرات سلولی و بلوک بندی، نقشه خوانی و ارتباط منطقی قسمت های کاری موبایل

آشنایی با مخابرات سلولی ،ساختار شبکه جی اس ام در ایران و خصوصیات شبکه و قسمت بندی داخلی موبایل اعم از بلوک بندی ،نقشه خوانی و ارتباط منطقی قسمت های کاری موبایل با یکدیگر و در حقیقت مکانیزم کار یک گوشی تلفن همراه اعم از قسمت های صوتی-رادیویی و کنترل دیجیتال می باشد.. اپراتوری یک گوشی وعیب یابی های عمومی نیز در قسمت طرح می شوند. اهم موارد در بخش مخابرات عبارتند از :
- مبانی مخابرات
- مخابرات سلولی
- ماژول بندی تلفن همراه
- نقشه خوانی
- منو
- عیب یابی عمومی

بخش سوم:  آموزش مهارت های لازم جهت کار  روی  بورد  تلفن همراه

- آشنایی با  قطعات
- کار با هویه
- کار با هیتر یا هویه هوای گرم
- کار با دستگاه ها ی شستشوی برد PCB
- آشنایی با هیتر های اینفراد
- طریقه باز و بسته کردن گوشی(Assemble , Deassemble )
- کار با BGA IC شامل پیاده سازی و قطعه گذاری
- مهارت های کارگاهی

بخش چهارم:

 عیب یابی تخصصی گوشی های تلفن همراه ،شامل مدل های نوکیا، سامسونگ و سونی اریکسون و موارد دیگر، همچنین بکارگیری ابزار های اندازه گیری و شگردهای تعمیراتی با استفاده از این وسایل می باشد.
ابزارو وسایل مورد نیاز برای تعمیر موبایل در زیر آمده است. برای اطلاع از نحوه کارکرد و آشنایی با هر کدام از وسایل توضیح مختصری در زیر ارائه شده است. برای تعمیرات سخت افزاری در گوشی های تلفن همراه ، نیاز به ابزار خاص این کار است . این ابزار هر چه دقیق تر و با خطای کمتری باشند ، در تعمیرات کمک بیشتری به ما خواهند کرد . برای تعمیرات سخت افزاری در گوشی های تلفن همراه ، نیاز به ابزار خاص این کار است . این ابزار هر چه دقیق تر و با خطای کمتری باشند ، در تعمیرات کمک بیشتری به ما خواهند کرد . این لوازم و ابزار را می توان به پنج دسته کلی تقسیم کرد :
1) ابزار باز و بسته کردن گوشی ها
2) ابزار برداشتن و گذاشتن قطعات
3) ابزار سرویس و تمیز کردن برد و قطعات
4) ابزار اندازه گیری

5) ابزار ایمنی و محافظت

میان افزار

آشنایی با مکانیزم فلش و همچنین تشخیص عیوب نرم افزاری در این قسمت آموزش داده می شود.
گوشي موبايل داراي يك آي­سي فلش(Flash ) است كه در واقع حكم هارد کامپیوتر را دارد و كليه اطلاعات گوشي از قبيل فريمور(Firmware ) ، تنظيمات و غيره روي آن ذخيره مي­شود.
فريمور(Firmware ) را هم مي­توان گفت كه حكم سيستم عامل يا همان ويندوز کامپیوتر را دارد. ارتقاي فريمور در اكثر گوشي­ها در حالت عادي به صورت نرم افزاري وجود دارد. يعني اينكه به راحتي گوشي را به مد آپديت مي­بريد و از طريق پورت سريال يا USB فريمور خود را با يك ورژن بالاتر ارتقا مي­دهيد. اما در صورتي كه خود فريمور به هر دليل آسيب ديده باشد يا گوشي به هر دليلي روشن نشود و يا نتواند كار عادي خود را انجام دهد، ديگر قادر به نوشتن روي فلش از طريق خود فريمور نيستيد و بايد به صورت سخت افزاري فايلها را روي فلش بريزد.
فرق فلش و فريمور هم در اينست كه فلش شامل تمامي اطلاعات روي ايپرام است اما فريمور فقط خود قسمت سيستم عامل است. به عنوان مثال در كامپيوتر اطلاعاتي بر روي باياس وجود دارد كه ارتباط دهنده بين اجزاي مختلف كامپيوتر است و تنها در صورتي كه كامپيوتر به درستي بوت شود، شما قادر به پارتيشن بندي و نصب ويندوز و... هستيد و اگر كامپيوتر شما به درستي بوت نشود هيچكدام از اين كارها را نمي­توانيد انجام دهید. در موبايل قسمت بوت و فريمور با هم بر روي آي­سي فلش (همان ايپرام) قرار دارند و آن را در اصطلاح فلش (فايل فلش) مي­گويند. اگر گوشي ما به درستي بوت نشود بايد آن را در اصطلاح فلش كنيم. يعني بدون دخالت خود گوشي به صورت سخت افزاري مستقيما بر روي ايپرام (يا همان هارد گوشي) فايل فلش (كه شامل تمامي اطلاعات گوشي است) را منتقل كنيم تا گوشي عين روز اول شده و بتواند بوت شود.
وقتي گوشي را فلش مي­كنيم، اطلاعات قبلي آن (شامل شماره تلفن­ها و اس­ام­اس ها و عكس و فيلم و آهنگ وكلا هر چه كه روي گوشي ذخيره شده است) پاك مي­شود ولي وقتي آن را آپديت مي كنيم معمولا اطلاعات ما از دست نمي­رود.

نرم افزار

در این بخش با انواع سیستم عاملهای گوشی ها و نحوه نصب برنامه ها آشنا می­شوید. همچنین کار با نرمک افزار گوشی­های مختلف را فرا خواهید گرفت. برای این کار به وسایل زیر نیاز است:
1) رایانه و نرم افزارها
2) كابل های دیتا
3) دستگاه خواننده كارت حافظه
4) دستگاه تبادل كننده اطلاعات

 

 

 

 

کتابهای درسی

جزوات آموزشی

فصل-1

نمونه سوالات امتحانی

برنامه امتحانات

نفرات ممتاز

 

صفحه نخست

کتابهای درسی

جزوات آموزشی

نمونه سوالات امتحانی

برنامه امتحانات

نمرات پایانی

نفرات ممتاز

آدرس: پاکدشت- میدان علی ابن ابیطالب- بلوار علی ابن ابیطالب-کرمانیه-هنرستان کاردانش امام مجتبی(ع) -تلفن:36017283